Voor 23:30 besteld? Vandaag verzonden!
GRATIS verzending
Weekend : verzending zondag tot 16:30
5% kortingscode v.a. € 75,- : SKIN75
0

Wij verzenden 7 dagen per week : maandag t/m vrijdag tot 23:30 uur en in het weekend tot zondag 16:30 uurWij verzenden 7 dagen per week : maandag t/m vrijdag tot 23:30 uur en in het weekend tot zondag 16:30 uur

Voor 23:30 besteld? Vandaag verzonden!
GRATIS verzending
Weekend : verzending zondag tot 16:30

Wij verzenden 7 dagen per week : maandag t/m vrijdag tot 23:30 uur en in het weekend tot zondag 16:30 uurWij verzenden 7 dagen per week : maandag t/m vrijdag tot 23:30 uur en in het weekend tot zondag 16:30 uur

Door Huidspecialiste Marian Janssen, 6 oktober 2018

De reiniging van de huid

Reiniging van de huid

De dagelijkse reiniging van de huid is de belangrijkste stap in de huidverzorging. Als je de huid niet 2 keer per dag goed reinigt kunnen de werkstoffen niet goed opgenomen worden door de huid. Dit is zonde van je serums en cremes die je dan gaat aanbrengen.

Waarom 's morgens reinigen

Tijdens de nacht is de huid actief en neemt hij de meeste werkstoffen op. Maar tijdens de nacht gaat je huid ook afvalstoffen uitscheiden. Als je 's morgens de huid niet reinigt met een cleanser gaan de afvalstoffen niet van de huid af waardoor de serums en cremes voor overdag niet goed worden opgenomen. Vaak hoor ik, ik was mijn huid 's morgens alleen met water. Helaas is dat niet voldoende. Met water was je alleen stof van de huid maar geen afvalstoffen en andere verontreinigingen. 

Waarom 's avonds de huid reinigen

De huid heeft overdag veel te verduren en het is belangrijk dat de huid 's avonds goed schoon is omdat de werkstoffen van de nachtcremes en serums goed moeten worden opgenomen. Ook als je make-up en foundation gebruikt, is het belangrijk om deze heel goed te verwijderen. Gebruik je foundation? Reinig de huid dan 2 keer achter elkaar met een cleanser.

Reinigen met watjes...........uit den boze

Heel vaak hoor ik, ik reinig mijn huid met een watje. Maar dat is helemaal verkeerd. Heel logisch ook. Stel je gebruikt een foundation en je gaat er met je schone watje overheen. Steeds zie je dat het watje vuil is waardoor je steeds met het vuile watje jouw huid wilt reinigen. Dit kan toch niet. Het beste kun je het reinigingsproduct in je handen doen en inmasseren op je gezicht. Dan pak je er nog wat water bij en masseer je het nogmaals in. Hierna verwijder je de resten een aantal keren met voldoende water. Gebruik je foundation, dan herhaal je nogmaals deze stap. Ga er nu maar eens met een watje overheen, dan zie je dat dit watje helemaal schoon is.

Een goede cleanser is ook belangrijk

Vaak wordt het nut van een goede cleanser onderschat. De meeste denken, ik was het toch van mijn huid. Dat klopt! Echter een cleanser kan te uitdrogend werken of stoffen bevatten die de huid afsluiten. En als je de huid afsluit kunnen de werkstoffen van je cremes en serums weer niet goed worden opgenomen. Gebruik daarom altijd een goede cleanser om je huid op de juiste manier te reinigen.

Een cleanser met fruitzuren

In onze webshop kun je cleansers kopen die fruitzuren bevatten. Tijdens de reiniging krijgt de huid een milde peeling. Echter als je deze 2 keer per dag gebruikt, kan het zijn dat dit te heftig is voor de huid. Mijn advies is om een cleanser met fruitzuren altijd maar 1 keer per dag te gebruiken. Daarnaast gebruik je een cleanser zonder fruitzuren.

 

 

 

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »